THE SQUAIRE

General

Project: THE SQUAIRE
Building Type: Multipurpose building
Address: Flughafen
Zip/City: 60547 Frankfurt
Country: Germany
Completion: from 2009 to 2011

Description

Project: THE SQUAIRE
Description:

"THE SQUAIRE", formerly known as "Airrail Center Frankfurt", is the extension of the existing long distance railway station at Frankfurt International Airport. Being 660 metres long and 45 metres high it extends over the railway station and contains office and retail space as well as room for a hotel. Lindner manufactured and fitted chilled ceilings at a size of 80.000 square metres. Furthermore Lindner partition systems and doors were installed.

Architect

Architect: JSK Dipl.-Ing. Architekten
City: Braunschweig

Client

Client: THE SQUAIRE GmbH & Co.KG
City: Frankfurt

Products

System
Amount
Unit
Plasterboard heated and chilled ceilings
Plafotherm® GK VarioFlex - Plasterboard ceiling 5,000 sqm
Heated and chilled metal ceilings
Plafotherm® B - Post Cap ceilings 87,000 sqm
Wooden doors
Commercial doors 1,000 Pcs.
Fire Protection Doors
Sound Insulation Doors
Door Frames
Steel Frame Doors
Fire Protection Doors
Smoke Control Doors 350 Pcs.
Sound Insulation Doors 20 Pcs.
Partitions
Metal partition - Lindner Logic 8,000 sqm
Glass partitions
Lindner Life glass partitions
Wall claddings
Metal wall cladding - Lindner Free
Doors
Doors for wall systems - Lindner Plus
Accessories
Accessories for wall systems - Lindner Plus
Certification system
LEED

Downloads

« Back to list