Working in the showpiece of Lindner WELSY

17.01.2019Lindner NewsReferencesWorking at LindnerLindner GroupCeilingsPartitionsFloorsHeating and Cooling

In the end of April 2018, the Lindner branch in Belgium, Lindner WELSY, has completed works at a new building in the business park in Heverlee near Brussels. The colleagues in Belgium may from now on work in this calm showpiece, which is located in a beautiful green environment only half an hour from the airport.

The environmentally friendly building extends over three floors and 1,430 m² and is completed by a warehouse of 3,050 m². The colleagues in Belgium are using the first storey and half of the warehouse. The rest is let to third parties. Sustainable LED lamps and solar collectors are only two examples for the integrated solutions that reduce the energy costs to almost zero.

Naturally, great importance was attached to comfort: Lindner glass partitions as well as heated and chilled ceilings provide a pleasant room temperature and lots of light. The installed showers make it easy for colleagues and tenants to go for a jog in their lunch break or to leave their car at home.

Efficient communication is enhanced by the Open Space offices, which are supplemented by some separate ones. The unchallenged centrepiece of the new building is the LMD-L LAOLA wavelike baffle ceiling in the entrance hall, a special Lindner ceiling with integrated LED lamps. They create a comfortable atmosphere with differently coloured light in red, blue, green, violet or simple white. In all storeys, the Lindner raised floor system NORTEC was installed in combination with a carpet covering. In the entrance area, we implemented the hollow floor system FLOOR and more® comfort, which was equipped with a stone covering.

The new construction and the according office concept were implemented in close collaboration between the management of Lindner WELSY and the executive architectural office. With this building, Lindner has gained another reference object for great interior construction.