Maison du Livre

General

Project: Maison du Livre
Building Type: Library
Address:
Zip/City: 4361 Belval
Country: Luxembourg
Company Division: Lindner Luxembourg S.a.r.l.
Completion: 2018

Description

Project: Maison du Livre
Description:

As the new library of the University of Luxembourg, the Maison du Livre is the future core of a site which has gradually been converted from an industrial area to a university campus. Lindner was involved in providing raised floors and partition walls. A particular challenge was adapting the floors and walls to the existing structure as well as to the unusual shape of the new, conical facade. Numerous custom-made products were used in addition to partition and floor systems including door elements, studio glazing, a walkable glass roof and conical facade connections.

Companies involved

Client: Fonds Belval, Belval, Luxembourg
Architecture: Valentiny Hvp Architects S.a R.l., Rëmerschen, Luxembourg

Products

Raised floor systems
NORTEC
Glass partitions
Lindner Life glass partitions
Partitions
Partition - Lindner Logic
Doors
Wall claddings
Lindner Free

Downloads