DATEV

General

Project: DATEV
Building Type: Office buildings
Address:
Zip/City: Nuremberg
Country: Germany
Completion: from 2014 to 2015
Order amount: 1.35m

Description

Project: DATEV
Description:

The IT service provider and software developer DATEV eG extended its capacities with the new office building "IT-Campus 111". The building features 1,800 workplaces and 150 places of retreat, together with modern conference and meeting rooms. The architecture and equipment of the office areas support both internal communication and concentrated working all the while creating ideal overall conditions for work routines in modern software development.

 

Lindner´s performances play a crucial role in the interior design concept. In order to create the aforementioned spaces for concentrated working and meetings, Lindner partition systems and doors were installed. Designed as the room-in-room system Lindner Cube, these partitions excel at creating a pleasant room atmosphere in open-plan offices. This effect is enhanced by Lindner canopy ceilings with integrated heating and colling technology, installed in meeting rooms.

Architect

Architect: Boesel Benkert Hohberg Architekten
City: Munich

Client

Client: DATEV eG
City: Nuremberg

Products

System
Amount
Unit
Heated and chilled canopy ceilings
Plafotherm® DS - Canopy ceilings
Glass partitions
Lindner Life glass partitions
Room-in-room systems
Lindner Cube 22 Pcs.
Partitions
Timber partition - Lindner Logic 3,100 sqm
Doors
Doors for wall systems - Lindner Plus

Downloads

« Back to list