Local Utility Company Customer Centre

General

Project: Local Utility Company Customer Centre
Building Type: Office buildings
Address: Max-Stromeyer-Straße 21 - 29
Zip/City: 78467 Konstanz
Country: Germany
Completion: from 2010 to 2011

Description

Project: Local Utility Company Customer Centre
Description:

The new Customer Centre of the Stadtwerke Konstanz, an energy-plus-house, generates energy from specially constructed photovoltaic panels, three by four metres sized. These are integrated into the stick facade, a double facade (trible insulating glass) with sun control louvers and inboarded glass sliding doors. The space between the glass panels get vented mechanically. The parallel outward-opening windows are partly equipped with features for emergency exits.

Architect

Architect: Stadtwerke Konstanz GmbH
City: Constance

Client

Client: Stadtwerke Konstanz GmbH
City: Constance

Products

Curtain wall
Stick system 775 sqm
Special facade 225 sqm

Downloads