SWR studio- and office building

General

Project: SWR studio- and office building
Building Type: Film-/Recording Studio, Office buildings
Address: Kuhnstraße
Zip/City: 70190 Stuttgart
Country: Germany
Completion: from 2009 to 2011

Description

Project: SWR studio- and office building
Description:

The German radio and TV channel SWR decided to build a new studio and office building for the production of their television and radio broadcasts in Stuttgart. State-of-the-art technology for TV, radio and internet makes the newly-built studio one of the most modern in Europe. Lindner offered a convincing package solution and was commissioned with the complete interior fit-out of the studio and office building.

Architect

Architect: struhk architekten Planungsgesellschaft mbH
City: Braunschweig

Client

Client: SWR Stuttgart
City: Stuttgart

Products

Raised floor systems
NORTEC 2,600 sqm
Hollow floor systems
CAVOPEX 9,300 sqm
Plasterboard partition systems
Metal stud plasterboard partition systems 5,000 sqm
Plasterboard ceiling systems
Jointless plasterboard ceilings 3,000 sqm
Natural and artificial stone works
Tiling and flagstone works
Floor coating works
Painter, paperhanging and varnishing works
Rolling shutter and sun blind works
Carpenter works
Toilet partitions
Fittings
Kitchenettes
Floor covering works
Rubber / PVC covering 1,400 sqm
Carpet / carpet tile 10,000 sqm
Aluminium Frame Doors
Glass partitions
Lindner Life glass partitions
Heated and chilled canopy ceilings
Plafotherm® DS - Canopy ceilings 3,400 sqm
F0 Metal ceiling
LMD-E - Hook-on/Corridor ceilings 3,000 sqm

Downloads