Mercedes Benz Nieuwegein

Général

Projet: Mercedes Benz Nieuwegein
Forme du bâtiment: Immeuble de bureau
Adresse: Ravenswade
Code postal/Ville: 3439 Nieuwegein
Pays: Pays-Bas
Company Division: Lindner SE | Interior Product Supply
Achèvement: 2018

Description

Projet: Mercedes Benz Nieuwegein
Description:

The new Mercedes Benz headquarters in the Netherlands is all about "circular building". For this, the architects converted an existing building in Nieuwegein, which had been empty for several years, into a new, sustainable office complex. In this way, both CO2 emissions and enormous amounts of energy can be saved. The renovation was completed in 2018 by general contractor Bouwbedrijf Wessels Zeist.
When designing the new site, it was important to the architects OPL Architects and project developers from Delta Development Group that the strength of the original building was retained - yet the focus was to be on sustainability and an "human-centred design". For example, the gardens in the inner courtyard were retained and subsequently covered with glass. Photovoltaic cells provide the building's own energy. Many visual axes within the building are intended to promote internal communication and connect the employees with each other.
The client was also aware that Lindner is considered an optimal partner for environmentally friendly construction. The Delta Development Group itself focuses on sustainable construction in the sense of the circular economy and cradle to cradle: Lindner installed 8,150 m² of the biologically recommended NORTEC raised floor system in the office building.

Entreprises impliquées

Architecture: OPL Architecten, Utrecht, Pays-Bas
General Contractor: Bouwbedrijf Wessels Zeist B.V., Zeist, Pays-Bas

Produits

Planchers surélevés
NORTEC 8,150 sqm

Téléchargements